Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Een rijke historie

Een stukje geschiedenis

Nieuw Annaland is al ruim 80 jaar in familiebezit. De oma van André kocht het in 1936 van het naastgelegen klooster Steenwijk. Haar zoon Harrie hield er koeien. Zijn broer Henk (de vader van André) startte met het telen van appels en peren. De oudere Vughtenaren herinneren zich nog goed dat ze hier vroeger fruit kwamen halen. De import van goedkoop fruit uit Zuid-Europa leidde tot de overstap op het houden van kippen. Henk voegde uiteindelijk de boerderij weer samen en heeft haar tot zijn 75e vol energie bestierd.

In 2002 namen André en Els de boerderij over. Zij renoveerden haar grondig en gaven het een nieuwe bestemming. De 17 hectare landbouwgrond werden omgevormd tot een landgoed waarvan 14 hectare nieuwe natuur. Dat had meer voeten in aarde dan ze ooit hadden gedacht. Het werd een klus van jaren, maar het is gelukt. Vanaf dat moment werd Annaland Nieuw Annaland, de prachtige locatie in het groen.

Nieuw Annaland is nooit af. André en Els willen blijven verfrissen. Zo werd in 2018 de oude groepsstal voor koeien verbouwd tot een multifunctionele ruimte, compleet met bar. En ja, als gast mag je daar gerust je eigen biertje tappen.